Direct naar de inhoud.

Impregneren

Hoe de situatie ook is, beton wordt blootgesteld aan vuil, vocht, en schommelingen van temperatuur. Om beton beter tegen deze elementen te beschermen, raadt Leggedoor aan om uw beton te impregneren. Door beton te impregneren zal het minder vuil en vocht opnemen. Dit gebeurt omdat de poriën van het beton worden gevuld.

Wanneer u ziet dat beton snel vuil wordt, of dat optrekkend vocht zichtbaar is, doet u er goed aan ons te bellen. De levensduur van beton wordt door impregneren aanzienlijk vergroot.

Impregneren van beton kent vele voordelen

Het impregneren van beton of metselwerk zal u veel voordeel opleveren. Impregneren – sommigen noemen het ook wel hydrofoberen – is een relatief goedkope manier om het beton te beschermen. Het is in vergelijking met andere manieren van betonbescherming voordelig, maar doordat het uw beton jarenlang voorziet van bescherming, hoeft u geen reparatiekosten in te calculeren.

Het beton blijft bovendien langer mooi. Door het impregneren krijgt vuil geen kans om in de poriën zich op te hopen. De kleur van het beton blijft behouden, in plaats van grauw uit te slaan.

Optrekkend vocht of vocht doorslag bij gevels worden grotendeels voorkomen door het impregneren van beton en metselwerk.

Beton afdichten door impregneren voor meerdere doeleinden

Ongeveer elke woning in Nederland, kantoorpand of fabriekshal bestaat (deels) uit een betonconstructie. Gebruik van beton zorgt voor een hoge belastbaarheid. Ideaal om mee te bouwen dus. Het impregneren kan op verschillende soorten beton en metselwerk worden toegepast:

  • Wanden
  • Gevels
  • Vloeren, zowel industrieel als microcement
  • Muren in vochtige ruimtes, zoals badkamers

Vrijwel elke soort beton kan door Leggedoor worden geïmpregneerd. Het resultaat is een product waar u nog jarenlang plezier van heeft.

Laat Leggedoor uw beton impregneren

Impregneren van beton is geen alledaagse klus voor u. Het vereist de kennis, maar ook het gebruik van geschikte machines. Leggedoor heeft dit in huis. Voordat we aan de slag gaan met beton impregnatie zorgen we eerst voor een goed beeld van de situatie.

De staat van het beton wordt in kaart gebracht en geanalyseerd. De oorzaak van mogelijke problemen wordt zo goed vastgesteld.

Daarna kiezen we het meest geschikte impregneermiddel. We werken niet alleen met de standaardmiddelen, zoals kalium, lithium en natrium. Uit ervaring weten we dat er ook beter presterende impregneermiddelen op de markt zijn. Als er hogere eisen gesteld worden, dan zorgen wij daarvoor.

Vervolgens zullen we uiterst vakkundig het impregneren uitvoeren. Mocht het zo zijn dat er vervolgbehandelingen noodzakelijk zijn, dan doen we dat uiteraard.