Direct naar de inhoud.

Metselwerk

Metselwerk is, meer dan een betonconstructie, kwetsbaar. Niet alleen is de kwaliteit van het gebruikte materiaal van invloed, vooral ook het weer en milieufactoren. Zonder onderhoud ontstaat er na verloop van tijd op z’n minst vochtoverlast en vorstschade. Leggedoor herstelt scheuren in muren. Ook als er bakstenen vervangen moeten worden.

Metselwerk staat bloot aan omstandigheden

Betonconstructies krijgen te maken met invloeden van buitenaf. Het weer speelt hierbij een groten rol. Regen, droogte, temperatuurschommelingen enzovoort. Beton is hier normaal gesproken goed tegen bestand. Helemaal wanneer er voorzorgsmaatregelen worden genomen. Ook gemetselde muren staan aan allerlei invloeden bloot. Metselwerk is een stuk brozer. De effecten van het weer zijn veel sneller zichtbaar.

Het is nodig om muren te herstellen wanneer er sprake is van vorstschade, vochtinwerking, scheuren in de gevel of roestende oorzaken. Natuurlijk zijn er ook invloeden die niets met het weer te maken hebben, bijvoorbeeld als er iemand met een aanhanger iets te ver doorrijdt.

Zonder deze problemen aan te pakken brengen ze op den duur grote, vaak moeilijk te herstellen schade toe. Wees er op tijd bij. Een vroege aanpak zorgt voor een betere uitstraling, maar voorkomt vooral hoge kosten achteraf. Het op tijd herstellen van metselwerk herstellen is een belangrijk onderdeel in het algehele onderhoud van uw pand.

Goed onderzoek naar muurherstel

Voordat we reparatie aan metselwerk kunnen uitvoeren, doen we eerst goed onderzoek. Een belangrijke stap, want zo wordt duidelijk hoe we het herstel gaan aanpakken. Helder advies, met een duidelijke uitleg van de kosten. Wanneer blijkt dat naast het metselwerk ook de voegen herstel nodig hebben, dan nemen wij dit natuurlijk mee.

Gaat u akkoord met het door ons gegeven advies, dan maken we spoedig een afspraak. In veel gevallen zal eerst het voegwerk moeten worden verwijderd. We hakken beschadigde stenen uit en herstellen wat er hersteld moet worden. De gevel vindt u weer in perfecte staat terug. U mag van ons verwachten dat alles netjes wordt achtergelaten. Behalve dat we verstand van zaken hebben, weten we ook hoe we een goede indruk moeten achterlaten.

Metselwerk wapening

Metselwerk is niet zo rotsvast als beton. Een stap in de goede richting is metselwerk wapening. De wapening kan tijdens herstelwerkzaamheden in bestaand metselwerk worden aangebracht. De wapening helpt op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies. De wapening is van roestvast staal. De kans op roestvorming is dan ook nihil.