Bij Leggedoor is het mogelijk om beton te injecteren. Het is van belang om te weten wat de exacte staat van het beton is. Daarom maken we eerst een zogenaamd herstelplan. Op basis hiervan kiezen we het soort injectievloeistof, maar bijvoorbeeld ook de juiste methode om het beton te injecteren.
Het injecteren van beton is raadzaam als u een kelder waterdicht wilt maken, of als u scheuren in beton wilt repareren. Maar betoninjectie is ook een prima methode om verzakkingen te voorkomen.
Wat uw situatie ook is, u kunt bij ons terecht.
Wanneer zullen wij beton injectie toepassen?
Beton is als product enorm sterk, maar kan wel beschadigen. Ook beton heeft onderhoud nodig om slijtage tegen te gaan. Door verschillende oorzaken treden problemen op bij beton. Wanneer een vloer, plafond of muur net niet helemaal waterdicht is ontstaat er lekkage. De kosten van waterschade zijn soms niet te overzien.
Ook komt het voor dat door grote temperatuurschommelingen scheuren ontstaan in beton. Scheuren zijn eigenlijk niet te voorkomen, maar door betoninjectie wel goed op te lossen. Wanneer scheuren niet worden aangepakt zouden ze uiteindelijk betonrot kunnen veroorzaken. Betonrot zorgt ervoor dat de kracht van het beton zelf verminderd.
Ook bij optrekkend vocht of wanneer er nog holle ruimtes in het beton zitten, raadt Leggedoor betoninjectie aan. In veel gevallen is betoninjectie de beste behandeling van slecht beton.
Beton constructief injecteren
Slecht beton vertoont zogenoemd constructieve defecten. Dat is één van de redenen dat beton door ons wordt geïnjecteerd. Een verzakking of betonrot valt onder de noemer constructief defect.
Wanneer wij constructief injecteren zullen we vooraf het beton goed analyseren. Daarna wordt de juiste injectiemethode en vloeistof bepaald. Vervolgens injecteren we het beton. Na afloop heeft de vloer, muur of plafond weer de oorspronkelijke kenmerken. Wat heet, in veel gevallen is het beton sterker dan ooit tevoren.
Beton afdichtend injecteren
Naast constructief injecteren kennen we ook ‘afdichtend injecteren’. Met andere woorden: Injecteren om beton goed waterdicht te krijgen. Beton is namelijk nooit helemaal waterdicht. Het kan te maken hebben met optrekkend vocht of vocht doorslag. In een ongunstige situatie worden vochtplekken in plafonds of vloeren zichtbaar.
Afdichtend injecteren is ook bij bruggen of bouwputten een uitstekende methode om het beton waterdicht te krijgen. Scheurtjes in het beton die kunnen ontstaan worden zo goed verholpen.
Schade aan beton? Repareer het snel met betoninjectie
Het kan altijd voorkomen; schade aan beton. Wanneer u het aangetaste beton ziet, moet u niet te lang wachten om Leggedoor in te schakelen. Als er snel tot reparatie overgegaan wordt, dan is de schade beperkt. Laat u de betonschade voor wat het is, dan betaalt u uiteindelijk de hoofdprijs. De scheuren worden groter en de waterschade aan wanden en vloeren daarmee ook. Tijdig handelen beperkt bovendien de kans op betonrot.