Direct naar de inhoud.

Membramen

Betonmembranen worden door ons op beton aangebracht om het te beschermen tegen de vele invloeden van buitenaf. Corrosie, schimmels, zout of schade, het kan veel kwaad doen aan beton. Door het aanbrengen van een membraan wordt het beton voorzien van een beschermende laag. De sealing om het beton heen is nagenoeg ondoordringbaar. Zo is het beton extra goed beschermd en gaat het jaren langer mee. Een ideale methode om grote betonconstructies te beschermen.

Bestaande Betonconstructies

Tijdens het afdichten van al bestaande bouwconstructies zal door ons de gecoate kant van het afdichtingsmembraan op het oppervlak worden aangebracht. Dat doen we door het gebruikt van een zogenoemde zwelbare lijm, met een lage viscositeit. Als het membraan in contact komt met vocht en uitzet, zal er zweldruk ontstaan. Hierdoor wordt het betonnen oppervlak waterdicht afgesloten.

Membramen voor in het werk gestort beton

Het is bij Leggedoor goed mogelijk om in het werk gestorte betonvloeren waterdicht te krijgen. Het membraan wordt met de gecoate kant op de werkvloer aangebracht. Bij wanden wordt deze op de bekisting bevestigd. De afstandhouders in de bewapening worden direct op de niet-gecoate zijde aangebracht. Daarna wordt tegen de niet-gecoate zijde beton gestort. Deze kant zuigt dan een deel van het betonwater op, waardoor het beton zich aan het dichtingsmembraan hecht.

Door direct membranen aan te brengen op nieuw gestort beton bent u verzekerd van jarenlange kwaliteit.