Direct naar de inhoud.

Lamellen

Een veelgebruikte manier om betonconstructies te versterken is door lijmwapening. Dit wordt toegepast om capaciteit te verbeteren of te repareren. Bij lijmwapening wordt gebruik gemaakt van koolstoflamellen. Deze speciale manier van beton versterken wordt door Leggedoor vaak toegepast.

In vergelijking met staal vergroot lijmwapening tot drie keer aan trekkracht. Het is niet onderhevig aan corrosie. Lijmwapening kan worden toegepast voor het verbeteren van de betonconstructie. Denk hierbij aan het tegengaan van vervormingen, het verminderen van scheurbreedten en spanningsvermindering in het wapeningsstaal.

Bij klussen zoals het versterken van bruggen en betonvloeren brengen wij lijmwapening zo aan dat deze constructies weer jaren vooruit kunnen.

Extra stevig beton met koolstoflamellen

De door ons gebruikte koolstoflamellen zijn ontworpen voor permanente versterking van beton. De koolstoflamellen worden als uitwendige lijmwapening op het beton gelijmd.

Om uit te rekenen hoeveel lamellen er nodig zijn, of welke soort het beste past, zullen we eerst een gedegen haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Daarbij wordt alles goed in kaart gebracht. Op deze manier wordt het optimale resultaat behaald.

Leggedoor voert het gehele traject voor het aanbrengen van lijmwapening en koolstoflamellen voor u uit. Daarbij nemen we u mee in wat we doen. Niets is geheim en we vertellen graag over onze werkzaamheden.