Direct naar de inhoud.

Vloeren

Een goede coating of een slijtlaag aanbrengen is erg belangrijk voor de levensduur van een betonvloer. Zelf kunt u ook veel doen om de levensduur te verlengen. Door regelmatig schoon te maken loopt u niet over kruimels en zand. Daarmee voorkomt u het schuren over de betonvloer.

Ook morsvlekken kunnen het beste snel verwijderd worden. Zo ontstaan er geen kringen of vlekken. Om de coating goed te houden, gaat schoonmaken het beste met water en een doek.

Voorkom dat het beton langdurig met vocht in aanraking is. Vocht is onvermijdelijk, maar droog het meteen, zodat kalk en schimmel geen kans hebben.

Betonvloer impregneren

Of uw betonvloer er al tijden ligt, of net nieuw is gelegd, impregneren kan sowieso. Het impregneren van een vloer is meestal goedkoper dan coaten. Impregneren houdt in dat er een beschermende laag wordt aangebracht, die in de betonvloer trekt. Op deze manier wordt de betonvloer beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Coaten is anders dan impregneren. Een coating blijft op de betonvloer zitten, en trekt niet in. Het impregneermiddel dat in het beton trekt is beter bestand tegen slijtage. Leggedoor adviseert u graag.